Műsorunk elsősorban gyerekeknek szól, de a szülők és a felnőtt közönség is érdeklődve kapcsolódik az együtténekléshez és táncoláshoz, így a “családi koncert”, ami leginkább jellemzi fellépéseinket.

A közönséget éneklésre, mozgásra, táncra serkentjük, együtt hozzuk létre a zenei élményt. Dalaink szövege (amelyek nagyrésze gyermekversekből áll) léleképítő jellegű, ember- és természetközeli, dallamviláguk kedves, bensőséges hangulatú. Zenénkre a magyar népies, valamint az etno, folk, rock stílusjegyek a legjellemzőbbek.

A zenekar tagjai:

Békési Zsuzsa (Libbenő Szellő) – ének, melodika, glockenspiel

Békési Attila (Karcsú Pacsirta) – ének, gitár

Imecs Tamás (Pöndör Kobak) – ének, gitár, ukulele

Simon László (Nagy Bőgő) – basszusgitár

Szénási Zoltán (Üvöltő Bölény, Óriásmanó) – ritmushengszerek

A zenekar története:

Együttesünk 2001 tavaszán alakult buzgó és lelkes amatőr zenészekből. Tizenéves lelkülettel éltük álmodozó, nagy terveket szövő napjainkat. Ifisek voltunk, egyházi berkekben tevékenykedtünk, táborozgattunk, kulturális rendezvényeket, különböző köröket szerveztünk. Mígnem egy napon néhányan, közelebbi barátok, eldöntöttük: zenekart alapítunk. Az elinduláshoz szükséges impulzust és inspirációt az akkoriban Kolozsváron tevékenykedő Fűszál együttestől kaptuk, mivel stílusukhoz és hangszerelésükhöz hasonló elképzeléseink voltak. Voltak saját szövegű dalaink is, de költői tehetségünkben nem bízva eléggé, úgy döntöttünk, főként verseket fogunk megzenésíteni.

A Karaván név ötlete az általunk közkedvelt The Doors együttes Spanish caravan című dala kapcsán merült fel, és a közös (zenei) utazásra gondolva választottuk zenekarunk neveként. Kezdetben hét tagja volt az együttesnek, koncertkörútról álmodoztunk, ahol majd karavánként haladhatunk egyik településről a másikba. Ahogy mi mondtuk: karavándorolunk 🙂

Erdélyi, magyarországi és vajdasági rendezvényeken léptünk fel. Díjat nyertünk a zentai Énekelt Versek Fesztiválon, ami lelkesedésünket még inkább fokozta, hiszen az elismerés a szakma legjobbjaitól származott. 2004-ben amatőr körülmények között 13 dalt rögzítettünk Apró képek balladája lemezcίmmel. Az egyetem elvégzése után ránk nehezedett a nagybetűs Élet, időhiány és a köztünk kialakult számottevő térbeli távolság miatt a zenekar 2005-ben feloszlott. Ezt az időszakot nevezzük régi Karavánnak.

Öt év szünet után, 2010-ben, módosult felállásban újraalakult zenekarunk. Pár saját szövegű dal kivételével továbbra is verseket zenésítettünk, immár szülőkként. Gyermekeink révén figyelmünk egyre inkább a gyerekzenére terelődött, és újabb célunk lett, hogy gyerekeknek értéket, élményt nyújtsunk a zenénkkel. Ez egy külön világ, amit mai napig kihívásnak érzünk, és nagy szeretettel végzünk. Célunk olyan dalokat írni, amelyek kicsiket és nagyokat egyaránt megszólítanak. Persze a felnőtt versek/dalok is a tarsolyunkban maradtak, és reméljük, hogy hamarosan, párhuzamosan a felnőtt műsorunkat is kínálhatjuk.

Köszönettel gondolunk a Karaván együttesben rövidebb-hosszabb ideig megforduló tagokra:

Daróczi Orsolya (ének, furulya), Deák (Kállay-M.) Zsófia (hegedű), Szomor (Mike) Abigél (ének), Adorjáni Tamás (dobok), Deák Albert (hegedű), Leopold Máriusz (gitár), Macsek Norbert (gitár), Müller Vilmos (dobok), Békési Róbert (ritmushangszerek), Rácz Norbert (furulya), Ruszka Sándor (gitár, ének), Sándor Balázs (gitár), Szekeres Zoltán (basszusgitár), Vitus István (basszusgitár).